News

Elke maand een nieuw verhaal over werken bij de P&V Groep

"Mooie cijfers voor 2012, maar we kijken verder"

De P&V Groep kan voor 2012 mooie cijfers voorleggen, maar blijft met beide voeten op de grond. De focus blijft op de stabiliteit op lange termijn.

Mooie cijfers

De P&V Groep sloot het boekjaar 2012 af met een winst van 140,1 miljoen euro. Het incasso van de premies Niet-Leven steeg in 2012 met 6% tot 701,89 miljoen euro, het incasso van de premies Leven bedroeg 862,96 miljoen euro, 2% meer dan in 2011. De solvabiliteitsmarge van de P&V Groep is versterkt tot 217% op een balanstotaal van 16 miljard euro.

Focus op lange termijn

Ook met de mooie resultaten blijft de P&V Groep naar de lange termijn kijken, zegt Hilde Vernaillen, CEO van de P&V Groep. "De goede resultaten van 2012 gebruiken we om de hele Groep verder te verstevigen tot een solide partner. We kijken dus verder dan de mooie cijfers over één jaar."

Solvabiliteitsmarge versterken

Uitgroeien tot een solide partner betekent in eerste instantie de solvabiliteit voor de volgende jaren veilig stellen. Het grootste deel van de winst van de P&V Groep wordt gebruikt om het eigen vermogen te versterken.

Inspelen op klantenevoluties

In tweede instantie investeert de P&V Groep in de eigen dienstverlening. "De kernactiviteit van de P&V Groep blijft het aanbieden van oplossingen in alle verzekeringsdomeinen", geeft Hilde Vernaillen aan. "Daarom werken we aan een beter schaderegelingsproces, ontwikkelen we de volgende jaren nieuwe producten in Leven en in Niet-Leven, en vergroten we onze online ondersteuning van onze tussenpersonen, agenten en makelaars."

Het volledige jaarverslag 2012 van de P&V Groep leest u hier.