News

Elke maand een nieuw verhaal over werken bij de P&V Groep

De dag van teamleader Steven

Steven Huygens werkt sinds augustus 2013 als teamleader op de Directie Claims van de P&V groep. Hoe ziet een typische maandag van Steven eruit?

Steven is verantwoordelijk voor het Nederlandstalige team autoschade in Brussel. Het hoofddoel van het team is om zo klantvriendelijk mogelijk de schade-aangiftes te behandelen.

7.46 uur: In het station van Aarschot stap ik op de trein naar Brussel. Van Brussel-Noord naar de P&V-toren is het 10 minuten stappen.

8.20 uur: Elke morgen begroet ik iedereen van mijn team persoonlijk. Zo snuif ik de sfeer op en weet meteen wat er leeft binnen mijn groep. Eventuele problemen kunnen zo direct worden aangepakt.

8.30 uur: Op maandagmorgen verzamel ik de resultaatcijfers van de voorbije week. Hebben we onze kritieke prestatie-indicatoren (KPI's) gehaald? Dat doe ik voor elk van mijn zeventien medewerkers, zodat ik hier toch wel even bezig mee ben.

9.15 uur: Ik neem mijn e-mails door. Ik trieer wat ik zelf moet behandelen en wat ik kan delegeren. Binnen de directie Claims, waar ons team deel van uitmaakt, lopen momenteel verschillende grote projecten. Daar komen heel wat e-mails over binnen.

10 uur: Verder werken aan de capaciteitsanalyse van mijn team. Ik bepaal de workload en bereken hoeveel tijd en beheerders hiervoor nodig zijn. Werken met cijfers, analyse en conclusies trekken, I like it!

11 uur: De wekelijkse follow-up met mijn twee coördinatoren van het team en Gilbert, onze expert-verzoener. In ongeveer 45 minuten bespreken we de voorbije en huidige week. Ook de cijfers die ik om 8.30 uur verzameld heb, komen aan bod. Zijn er bepaalde moeilijkheden geweest? Of verloopt alles naar wens? Kunnen we hier lessen uit trekken? We bereiden ook de inhoud van de maandelijkse teammeeting voor.

12 uur: Tijd voor de lunch. Vandaag schuif ik aan in het restaurant, met mooi uitzicht op de basiliek van Koekelberg. Als het echt druk is, durf ik al eens een broodje aan mijn bureau te eten.

13 uur: Interview met Pieter, Content Editor binnen de Groep.

13.30 uur: Ik maak het wekelijkse teamrapport op voor het management en de directie. Wat is het resultaat, wat zijn de oorzaken als er een achterstand is, en hoe gaan we dat aanpakken?

14 uur: Planningsgesprek met een van mijn medewerkers. Samen overlopen we de functionele doelstellingen voor 2014, aangevuld met zijn persoonlijke verwachtingen.

15 uur: De wekelijkse, persoonlijke meeting met mijn manager Michel Mathy. In 30 tot 45 minuten overlopen we de voorbije week: hoe het met mijn team gaat, en hoe het staat met de verschillende, transversale werkgroepen waar ik samen met andere teamleaders lid van ben.

15.30 uur: Het laatste stuk van mijn dag spendeer ik aan de presentatie die ik op de teammeeting ga geven. Onderwerp zijn de resultaten van de interne tevredenheidsenquête. Ik wil een interactieve sessie, dus maak ik hier serieus mijn werk van.

16.45 uur: Afhankelijk van mijn agenda, keer ik nu stilaan huiswaarts. Zo is er nog voldoende tijd om aan mijn gezin te besteden. Eens mijn zoon in bed ligt, start ik mijn laptop nog eens op, zeker in periodes van planningsgesprekken of andere drukke periodes. Deze flexibiliteit is een belangrijk voordeel van werken bij de P&V Groep, en ik heb er goede afspraken over gemaakt met Michel.

23 uur: Naar bed. Moe maar voldaan na opnieuw een boeiende dag vol afwisseling!