News

Elke maand een nieuw verhaal over werken bij de P&V Groep

Geert wint ideeënwedstrijd IMAGINE…

Account manager Geert Seynaeve heeft de eerste editie van IMAGINE… gewonnen. ‘IMAGINE…' is een interne ideeënwedstrijd en moet de innovatie binnen de P&V Groep aanwakkeren.

Geert Seynaeve werkt bij VIVIUM als Account Manager Life Corporate. Hij adviseert de grote makelaarskantoren over levensverzekeringen. "Elk jaar rond Nieuwjaar maak ik een  financieel overzicht. Dan vat ik de stand van mijn bankrekeningen en levensverzekeringen samen in een document", antwoordt Geert. "Zo weet ik waar ik sta. Ik doe dat niet enkel voor mezelf, maar ook voor mijn nabestaanden."

Een goede service

"Mijn verzekeraar en mijn bank zouden dat even goed voor mij kunnen doen, zo'n jaarlijkse samenvatting. Dat zou ik een uitstekende service vinden. Op dat idee was ik al een tijd aan het broeden, toen ik op het Intranet van de P&V Groep het bericht over IMAGINE… zag verschijnen. Tijdens mijn lunchpauze formuleerde ik mijn idee en stuurde het in. Erg praktisch: zonder al te veel te vergaderen zat mijn voorstel meteen bij de juiste personen."

75 ideeën

In totaal verzamelde IMAGINE… op enkele weken tijd 75 ideeën, de helft meer dan verwacht. "De deelnemers hadden duidelijk goed nagedacht over hun idee en de formulering. De jury moest geen enkel idee afwijzen en ook nauwelijks om verduidelijking vragen", vertelt Frédéric Ronneau van de organiserende Werkgroep Innovatie.

Waardebon van 250 euro

In elk van de drie wedstrijdcategorieën – vergrijzing, oplossingen en diensten, en optimalisatie bedrijfsprocessen – duidde de jury een eerste, tweede en derde prijs aan. Voor zijn winst in de categorie ‘oplossingen en diensten' kreeg Geert een waardebon ter waarde van 250 euro.

Nieuwe editie van IMAGINE… in september

"Het idee van Geert willen we op de middellange termijn realiseren. Het krijgt dus zeker een vervolg", geeft Frédéric Ronneau aan. "Ondertussen zijn we al gestart met de voorbereiding van de tweede editie van IMAGINE… Benieuwd of er in september opnieuw zoveel inspirerende ideeën uit de bus zullen komen. Want innovatie is heel belangrijk binnen de verzekeringssector."