News

Elke maand een nieuw verhaal over werken bij de P&V Groep

Geraldine fietst voortaan naar P&V

Dankzij Bike Experience en de tips van collega Patrick kreeg Geraldine de smaak van het fietsen te pakken: "Ik kom wakkerder en beter gehumeurd op het werk aan."

Collega Geraldine Moreau verhuisde anderhalf jaar geleden naar Wemmel, op ongeveer 9 km van de P&V Toren in Brussel. Met het openbaar vervoer doet ze er meer dan een uur over om op het werk te geraken. "Ik overwoog al een tijdje om met de fiets te komen. Op de metro en de bus kan het soms erg druk zijn", zegt Geraldine. "Maar met al die heuvels dacht ik dat ik nooit op 60 minuten naar P&V kon fietsen. Bovendien leek het me ook gevaarlijk."

Duwtje in de rug

Bike Experience, een twee weken lange campagne in mei om Brusselaars naar het werk te doen fietsen, gaf haar het nodige duwtje in de rug. Geraldine ontving een fietswegenkaart, een fluohesje, een rugzak en een gratis bijstandverzekering voor haar fiets voor een maand.

Theoretische en praktische vorming

Op een zondag in april kreeg ze de nodige vorming: een opfrissing van het verkeersreglement gevolgd door een tochtje door de hoofdstad. "Daar zaten best praktische tips bij. Zoals steeds goed je intenties kenbaar maken aan de andere weggebruikers, en niet te rechts op de rijbaan rijden, zodat je nog uitwijkmogelijkheden hebt."

Coach Patrick tekende routes uit

Bike Experience gaf haar ook een coach, collega Patrick Chantrenne. De eerste drie dagen fietste Patrick 's morgens en 's avonds met Geraldine mee, van bij haar thuis tot op het werk. "We deden er ongeveer 40 minuten over, dat was alvast een stuk sneller dan het openbaar vervoer. Ik was ook verrast door de drie routes die Patrick had uitgetekend: ik wist niet dat het zo gemakkelijk was om een aangename fietsroute te vinden."

Wakkerder en beter gehumeurd

Na enkele dagen kostte het Geraldine al minder inspanning om elke dag bijna 20 km te fietsen. "Ik kwam wakkerder en beter gehumeurd aan op het werk, en ook thuis: alle stress was er uitgefietst." Natuurlijk is het wel opletten geblazen, zowel voor auto's als voor voetgangers. "Brusselaars zijn nog niet zo gewend aan fietsers", vindt Patrick, "maar dat is in alle steden zo, en het respect voor fietsers neemt wel degelijk toe in Brussel."

Positief gevoel

Aan haar fietsavontuur houdt Geraldine een positief gevoel over. "Ik vraag me af waarom ik zo lang gewacht heb om de fiets te proberen. Het drukke verkeer leek me te gevaarlijk en de afstand te ver, maar eigenlijk viel dat al allemaal goed mee. Dat er op het werk douches en vestiaires zijn voor de fietsers, maakt het extra comfortabel. De komende maanden blijf ik zeker naar het werk fietsen. En wie weet ben ik volgend jaar zelf coach bij de Biker Experience", lacht Geraldine.