News

Elke maand een nieuw verhaal over werken bij de P&V Groep

Juan getuigt in filmpje over carrière bij P&V Groep

De filmpjes op Een Toffe Job passen binnen de employer branding campagne die de P&V Groep in 2012 lanceerde. In de filmpjes vertellen de medewerkers vrij over hun ervaringen bij de P&V Groep.

Mooie uitdaging

"De filmpjes zijn eind 2012 opgenomen", herinnert Juan zich. "Enkele maanden voordien kreeg ik de vraag of ik mee wilde werken. Zonder de details te kennen, heb ik meteen ja gezegd. Het leek mij een mooie uitdaging."

Interview ging vanzelf

"Op de opnamedag was ik de allerlaatste die in de interviewstoel mocht plaatsnemen. In de loop van de dag voelde ik de spanning geleidelijk aan toenemen. Maar eens het aan mij was, stelde het productieteam mij gerust en ging het eigenlijk vanzelf."

Persoonlijke ontwikkeling

In totaal duurde het interview een kwartier. In het uiteindelijke filmpje bleven daarvan een goede twee minuten over. "De belangrijkste boodschap die ik wou geven, is dat de P&V Groep investeert in je persoonlijke ontwikkeling", zegt Juan.

Carrièrewending

"Als ik mezelf als voorbeeld mag nemen: in 2009 wilde ik na twintig jaar aan de operationele kant van de verzekeringen iets anders doen. Jezelf in vraag stellen is gezond en noodzakelijk om vooruit te gaan.  Zo stel je soms vast dat het misschien tijd wordt om een andere richting in je carrière in te slaan. Wie zichzelf niet in vraag stelt, gaat niet vooruit."

Opleiding marketing

"Ik zag wel iets in marketing, en de P&V Groep heeft mij de kans gegeven om Teamleader Market Development Non-Life te worden bij VIVIUM. Gedurende zes maanden combineerde ik een opleiding marketing in avondschool met een voltijdse job. Deze opleiding werd volledig betaald door de P&V Groep."

Gedeeld op Facebook

Juan kreeg enkel positieve feedback op het filmpje. "Mijn dochter van dertien maakte er zich eerst vrolijk om, maar ze vond het filmpje daarna wel leuk op YouTube. Mijn schoonbroer zei zelfs dat hij zin kreeg om bij de P&V Groep te solliciteren. Zelf ben ik ook trots en tevreden over het resultaat. Ik heb er goede herinneringen aan."

Elke dag bijleren

Plant Juan ondertussen al een nieuwe carrièrewending? "Nee, ik voel me goed op marketing. Na vier jaar ben ik nog steeds tevreden dat ik de stap heb gezet. Ik leer nog elke dag bij. Maar ik weet ook dat de P&V Groep mijn persoonlijke ontwikkeling verder zal steunen. Dat geeft me een goed gevoel."