News

Elke maand een nieuw verhaal over werken bij de P&V Groep

Medewerkers P&V bakken cupcakes in opvangcentrum

Vier medewerkers van de P&V Groep trokken in december naar het opvangcentrum voor asielzoekers in Broechem. Samen met een twintigtal kinderen versierden ze er koekjes en cupcakes.

Het open opvangcentrum in Broechem (Ranst) heeft plaats voor 348 volwassenen en kinderen. Op geregelde tijdstippen worden er activiteiten voor de bewoners georganiseerd, door het centrum zelf of door vrijwilligers.

Tijdelijke bakkerij

Zo trokken ook vier medewerkers van de P&V Groep in december naar het opvangcentrum. Ze toverden het knutsellokaal van het opvangcentrum om tot een tijdelijke bakkerij. "Samen met een twintigtal kinderen tussen 5 en 14 jaar hebben we een hele middag koekjes en cupcakes versierd", vertelt Anouk Haudenhuyse, copywriter bij VIVIUM.

 

Lieve lust

"De koekjes hadden we op voorhand gebakken zodat de kinderen meteen konden beginnen. Kleurrijke snoepjes, roosjes, parels, kneedbare fondant, chocolade, marsepein, … alles wat de koekjes en cupcakes nog lekkerder en vooral mooier kon maken, werd in de strijd gegooid. De kinderen kneedden, rolden en versierden dat het een lieve lust was. En proeven deden ze uiteraard ook."

‘Helpende handen'

De middag in het opvangcentrum paste binnen het project ‘Helpende Handen – de solidaire teambuilding' van de P&V Groep. P&V draagt waarden als solidariteit en duurzaamheid hoog in het vaandel, en biedt daarom organisaties met dezelfde waarden praktische hulp aan. Tegelijk zijn de acties een vorm van teambuilding voor de medewerkers.

315 vrijwilligers

‘Helpende Handen' loopt sinds 2012. Tot nu toe hebben al 32 teams van in totaal 315 personeelsleden zich ingeschreven voor een activiteit. Naast acties in het opvangcentrum hebben medewerkers van de P&V Groep bijvoorbeeld ook al senioren uit een woon- en zorgcentrum begeleid op een uitstap of feestnamiddag, schadelijke planten gewied in een natuurgebied en de tuin van een weeshuis onderhouden.