News

Elke maand een nieuw verhaal over werken bij de P&V Groep

Personeelsclub bevordert de collegialiteit (al bijna 60 jaar)

Iedereen die voor de P&V Groep werkt, kan lid worden van de VIVIUM PersoneelsClub en zo deelnemen aan het jaarlijkse Sinterklaasfeest, de quiz of meegaan op weekend naar Parijs, Praag of Milaan. Than Truong en Irene Coppens vertellen graag meer over het ontstaan en de activiteiten van de personeelsclub.

1. Personeelsclub sinds 1957

"Onze personeelsclub is opgericht in 1957, door het personeel van een voorloper van onze verzekeringsmaatschappij, De Vaderlandsche. De Vaderlandsche had toen tennisvelden met bijhorend clublokaal, en die kenden heel wat succes. Zo is spontaan een personeelsclub gegroeid. Ondertussen heeft de club heel wat activiteiten op haar palmares staan. De meeste activiteiten zijn zeer voordelig of soms helemaal gratis, zowel voor het personeelslid als zijn of haar gezin. En dat allemaal voor tien euro lidgeld per jaar.

2. Gevarieerd aanbod aan activiteiten 

"Ondertussen hebben we geen tennisvelden meer, maar organiseren we de meest diverse activiteiten. Het Sinterklaasfeest dat al enkele jaren plaatsvindt in Speelstad in Wechelderzande is bijvoorbeeld een vaste waarde. Dit jaar konden onze leden ook weer genieten van exclusief poppentheater in de Poppenschouwburg Van Campen. Ook organiseerden we een uitstap naar de Japanse tuin van Hasselt. Daarnaast bieden we kortingen op de Antwerpse Zoo of Planckendael, op bioscooptickets, kinderkampen …"

3. Populaire familiedagen

"Sinds meer dan tien jaar organiseren we jaarlijks een familiedag, die altijd veel succes kent. Elk jaar kiezen we een andere locatie, dit jaar was het bijvoorbeeld Pairi Daiza in Brugelette. Meer dan 450 mensen schreven zich in en smulden 's avonds van een uitgebreide barbecue. Gratis voor onze leden, hun partners en kinderen. Ondanks de regen in de late namiddag, was het een prachtige dag."  

4. Buitenlandse reizen

"Ook onze buitenlandse reisjes waren vanaf de eerste dag een succes. Zo trokken we al naar Disneyland Parijs, de Moezelstreek, het Zwarte Woud, Friesland, de tuinen in Engeland, … Disneyland Parijs was het populairst, ooit trokken we met zes volle bussen naar Mickey Mouse en co. Sinds 2013 gaan we met het vliegtuig in plaats van met de bus, dat gaat toch sneller. Vorig jaar trokken we naar Praag, dit jaar staat Milaan op de planning. De short-ski kent ook zijn vaste fans, meestal zijn we met een 40-tal, voornamelijk collega's (zonder partners).

5. Collegialiteit bevorderen

"De VIVIUM Personeelsclub wordt gedragen door een vijftal vrijwilligers. We worden gesponsord door de directie, maar organiseren onze activiteiten autonoom. Vandaag tellen we zo'n 260 leden, dat komt overeen met ongeveer één op vier medewerkers van VIVIUM.  Ook al is onze naam de VIVIUM PersoneelsClub, collega's van P&V en Arces zijn meer dan welkom. Het belangrijkste doel van onze personeelsclub is het bevorderen van de sfeer tussen de collega's onderling. Als we daaraan kunnen bijdragen, is onze missie geslaagd!"