News

Elke maand een nieuw verhaal over werken bij de P&V Groep

Toon over zijn stage bij VIVIUM: "Intensief, en veel bijgeleerd"

Laatstejaarsstudent Toon Bos liep drie maanden stage op de afdeling Schade Auto van VIVIUM. "Het waren lange en intensieve dagen, maar ik heb mij helemaal kunnen verdiepen in autoschade.

Toon Bos zit in het derde jaar Financiën en Verzekeringen aan de Thomas More Hogeschool in Geel. Van 1 maart tot en met 31 mei draait hij mee op de afdeling Schade Auto van VIVIUM in Antwerpen.

Invoeren nieuwe schadedossiers

"De eerste weken deed ik de basis: het invoeren van nieuwe schadedossiers", vertelt Toon. "Ik mocht aanrijdingsformulieren analyseren en bepalen welk RDR-barema van toepassing is. RDR is een conventie tussen verzekeringsmaatschappijen om de schaderegeling vlotter en sneller te laten verlopen."

 

RDR-systeem in de vingers

"Het RDR-systeem had ik wel gezien op school, maar eerlijk gezegd wist ik er niet veel meer van. Gelukkig heb ik van de collega's bij VIVIUM een heel gedegen opleiding gekregen. Nu heb ik autoschade helemaal in de vingers. En weet ik ook waarom het zo belangrijk is een aanrijdingsformulier correct in te vullen. Elk detail telt."

Betalingen voor glasbraak

"Later mocht ik naast RDR ook betalingen voor glasbraak uitvoeren. Zo kreeg ik meteen al wat verantwoordelijkheid. Samen met een schade-expert bezocht ik ook een garage voor luxewagens in Deurne. Ik was onder de indruk van de gedrevenheid van de herstellers."

Direct op sleeptouw

"De collega's op Schade Auto hebben me vanaf de eerste dag heel goed onthaald. Ze namen me direct op sleeptouw. Ik mag zelfs stellen dat we vrienden zijn geworden. Dat had ik op voorhand niet verwacht. Er waren wel veel vrouwen bij, maar ze hebben mij goed in de watten gelegd." (lacht)

Carpoolen met collega's

Toon woont in Tessenderlo: naar Anwerpen is het gauw 40 minuten rijden. Bij file kan dat oplopen tot 1,5 uur. "Gelukkig kon ik carpoolen met twee collega's uit mijn buurt. We vertrokken om 6 uur en waren meestal pas om 17 uur terug."

Veel kennis over autoschade

"In vergelijking met mijn klasgenoten die hun stage bij een makelaar uit hun buurt deden, waren het best lange dagen. Maar ik ben blij dat ik in één bepaald domein veel kennis heb opgedaan, en dat ik gezien heb hoe het er aan toe gaat achter de schermen van een verzekeringsmaatschappij."

Toekomst?

Wat na zijn stage? "In juni lever ik mijn eindwerk over RDR in. In september kan ik iets bijstuderen, maar ik bekijk zeker ook de vacatures bij VIVIUM. Op termijn kan ik in het verzekeringskantoor van mijn vader aan de slag gaan, maar dat is nog toekomstmuziek."

Wilt u net als Toon stage lopen bij de P&V Groep? Lees hier meer over de stagemogelijkheden en hoe u zich kandidaat kunt stellen.