News

Elke maand een nieuw verhaal over werken bij de P&V Groep

"Sterke producten en aangename werksfeer"

Christophe Fontaine is zelfstandig verzekeringsadviseur in Antoing, bij Doornik. Hij werkt sinds 2010 bij P&V. Na een carrière als bankdirecteur voelt hij zich vandaag als een vis in het water bij de P&V Groep. Hij legt graag uit waarom.

Een jongensdroom

"Ik wou altijd al iets doen in de financiële sector", vertelt Christophe. "Mijn ouders zijn boekhouders-fiscalisten en ook ik volgde een graduaat boekhouden. Na mijn studies ging ik aan de slag bij een bank. Na zes jaar werd ik directeur van het bankfiliaal in Leuze en Péruwelz."

Financiële crisis

"De bank kreeg het extra hard te verduren tijdens de bankencrisis. Ook in mijn kantoor slonk het aantal klanten zienderogen. Bovendien wilde ik graag in een omgeving werken die beter aansloot bij mijn normen en waarden. Ik besloot uit te kijken naar een andere baan. P&V heeft een solide reputatie en ik kende er al wat mensen die tevreden waren, dus waagde ik ook mijn kans."

Een nieuwe start

"Als voormalig bankdirecteur had ik al een FSMA-erkenning, maar de verzekeringsproducten van P&V kende ik natuurlijk nog niet. Via de Business School leerde ik snel meer over het aanbod van de P&V Groep. Het is een ruim en divers gamma waar ik voor 100% achter sta."

Warm en menselijk

"De P&V Groep combineert warme en menselijke waarden met een doorgedreven professionalisme. Dat viel mij meteen op en kan ik ook vandaag het meeste waarderen", vertelt Christophe. "De district managers bijvoorbeeld zijn meestal voormalig zelfstandige adviseurs met een hele hoop ervaring. Hun hulp bij moeilijke of lastige dossiers is van onschatbare waarde. Ik kan me geen betere ondersteuning dromen."

Vakbekwaam en solide

Waarom zou iemand moeten solliciteren naar een job als P&V-adviseur? "Niet alleen tussen de P&V-adviseurs onderling is het aangenaam werken, maar ook met de collega's op de hoofdzetel is er een goed contact. Dankzij hun vakbekwaamheid kunnen we onze klanten een uitstekende service aanbieden. Bovendien is de P&V Groep al meer dan 100 jaar een solide verzekeringsmaatschappij. Ze straalt vertrouwen uit en dat is een extra commerciële troef."

Ook interesse in de job van zelfstandig P&V-adviseur? Lees hier meer over de mogelijkheden en hoe u zich kandidaat kunt stellen.