News

Elke maand een nieuw verhaal over werken bij de P&V Groep

83 VIVIUM-medewerkers op Fietsontbijt

83 medewerkers van VIVIUM tekenden gisteren present op het Fietsontbijt van de Stad Antwerpen. Ook Daniel Coulon, beheerder bij Arbeidsongevallen, was erbij.

Daniel werkt al 32 jaar bij VIVIUM. Eerst op de Marketing, nu bij de dienst Arbeidsongevallen. Daniel is een trouwe bezoeker van het Fietsontbijt. Van de zeventien edities van het Fietsontbijt heeft hij er maar één of twee gemist.

Vroeg vertrekken

"Elk jaar spreek ik om 7.15 uur af met enkele collega's aan het VIVIUM-gebouw aan de Desguinlei. Daarna rijden we samen door naar Den Bell, het administratief gebouw van de Stad Antwerpen, één van de twee locaties waar het Fietsontbijt plaatsvindt. We gaan zo vroeg om de lange wachtrijen te vermijden. Rond 8.45 uur zitten we dan opnieuw aan onze bureau."

 

Alles erop en eraan

De service van het Fietsontbijt is er in al die jaren alleen maar op verbeterd. "Broodjes, boterkoeken, roereieren, fruit, pannenkoeken: alles erop en eraan. Bij één van de vorige edities kon je zelfs laten masseren. Bij de eerste, in het Nachtegalenpark, schoven we nog aan in een tent."

Gezellig gebeuren

"Het Fietsontbijt is niet alleen lekker, het is natuurlijk ook altijd een gezellig gebeuren. Je ziet de collega's eens in een andere context, maar ook met vroegere collega's doe ik dan een babbel. Dit jaar zaten we zelfs aan tafel met mensen van een concurrerende verzekeringsmaatschappij (lacht)."

VIVIUM zegt dank u

Met de Fietsdag wil de Stad aan werkgevers de kans geven om hun fietsende medewerkers te bedanken. Voor Daniel is de fiets alvast een evidentie. "Ik woon op amper tien minuten van de Desguinlei. Met de auto ben ik veel langer onderweg, zeker 's avonds. Een keer duurde het zelfs anderhalf uur om thuis te geraken. Nee, geef mij maar de fiets."