News

Elke maand een nieuw verhaal over werken bij de P&V Groep

Amélie: management trainee bij de P&V Groep

Amélie is sinds oktober 2013 aan de slag als management trainee bij de P&V Groep. De komende drie jaar bereidt ze zich voor op een kaderfunctie. Wat zijn haar ervaringen tot nu toe?

Interessante vacature

"In 2012 studeerde ik af als handelsingenieur aan de Solvay Business School in Brussel. Daarna werkte ik een jaar bij Go Young, een ngo die sociaal ondernemerschap promoot. In de lente van 2013 merkte ik de vacature op van Management Trainee bij de Group Change Mangement. Ze sprak me aan, dus heb ik gesolliciteerd. Sinds 1 oktober 2013 volg ik het programma, samen met een tweede trainee, Claire Schwickerath."

Variatie aan projecten en opleidingen

"Eerlijk: ik kende het bedrijf op voorhand niet. Maar de inhoud van het traineeship sprak me erg aan: een grote verscheidenheid aan projecten in combinatie met voortgezette opleidingen. Een traineeship bij de P&V Groep biedt een ongelooflijke kans om de verschillende departementen van een bedrijf goed te leren kennen. Dat het traineeship bij Group Change Management zit, laat toe om een transversaal zicht en een goed begrip te hebben van de projecten van het bedrijf en zijn strategie."

Klaarstomen voor de toekomst

"De P&V Groep heeft een zeer rijke geschiedenis met eerder oude structuren. Maar ik zie het als een uitdaging om daarin de nodige veranderingen aan te brengen, en het bedrijf voor te bereiden op de wereld van morgen. Een mooi voorbeeld is de online aanwezigheid van de P&V Groep. Daar is nog heel wat verbetering mogelijk, en Claire en ik hebben er al mee mogen over nadenken."

Eerste ervaringen

"Tot nu doe ik projecten van drie weken tot drie maanden. Een departementsverantwoordelijke geeft ons een opdracht en we werken eraan. Het leuke aan die projecten is dat we steeds veel vrijheid krijgen: we moeten de missie tot een goed einde brengen, maar hoe we dat doen, mogen we zelf bepalen. Er is niemand die over onze schouder meekijkt. We hebben wel twee coaches aan wie we advies kunnen vragen. Voor elk project worden er doelstellingen vastgezet op basis waarvan ons werk vervolgens geëvalueerd wordt."

Projecten

"Voor IT onderzocht ik of het opportuun zou zijn om flexibele werkplekken in te voeren. Dat was heel interessant. Aan de ene kant heb je het technische luik: is er budget voor een dergelijke implementatie? Anderzijds vroeg ik veel medewerkers wat ze zouden vinden van een flexibele werkplek."

Een job bij de P&V Groep

"Welke job ik uiteindelijk bij de P&V Groep ga doen, zal ik pas binnen 2,5 jaar weten, nadat ik het volledige traject van management trainee doorlopen heb. Maar het project bij Strategische Marketing was een van de toffere tot nu. Die afdeling draagt voorlopig mijn voorkeur weg. Al moet ik er meteen bij zeggen dat ik hier pas enkele maanden ben. Ik heb dus nog niet met alle departementen kennis gemaakt."