News

Elke maand een nieuw verhaal over werken bij de P&V Groep

De troeven van een hospitalisatieverzekering

Alle medewerkers van de P&V Groep hebben recht op een gratis hospitalisatieverzekering. Maar wat houdt die precies in? We vroegen het aan Frédéric Gosselin, manager Operations Life bij P&V.

Een hospitalisatieverzekering is een van de vele voordelen van een job bij de P&V Groep. Maar waarom heb je eigenlijk een hospitalisatieverzekering nodig?

Het RIZIV vergoedt niet alle hospitalisatiekosten. Soms wordt minder dan 50% van de kosten terugbetaald. Het overige is voor uw eigen rekening. Het gaat dan bijvoorbeeld om het remgeld voor medicatie of de supplementen die artsen mogen aanrekenen bij een verblijf op een eenpersoonskamer. Bij een ziekenhuisopname loopt zo'n bedrag gemakkelijk op tot enkele honderden euro's. Met een hospitalisatieverzekering hoeft u dat niet uit eigen zak te betalen.

Voor welke medische kosten komt de hospitalisatieverzekering tussen?

Ideal P&V Hospi, de hospitalisatieverzekering van P&V, vergoedt:

  • de kosten van een ziekenhuisopname;
  • de ambulante verzorging vanaf twee maanden vóór de hospitalisatie en zes maanden na het ontslag uit de verpleeginstelling;
  • de ambulante verzorging voor 30 ernstige ziekten, waaronder kanker en de ziekte van Parkinson.

Hoeveel is een hospitalisatieverzekering waard?

Vandaag betaalt u voor een hospitalisatieverzekering al gauw enkele honderden euro's per jaar, afhankelijk van uw leeftijd, uw woonplaats en de risico's die u wilt verzekeren.

Verzekert P&V ook de kinderen van haar werknemers?

Ja, de P&V Groep betaalt 100% van de premies voor haar werknemers en hun kinderen. Ook de partner en de stiefkinderen kunnen aansluiten. Voor hen betaalt de P&V Groep 50% van de premie. Solidariteit is niet voor niets een centrale waarde van de P&V Groep.

Wat als ik van werk verander?

Vanaf twee jaar aansluiting kan uw hospitalisatieverzekering voor het leven lopen. Als u van werk verandert, zal P&V een individuele verderzetting van de verzekering voorstellen. Geen enkele verzekeraar mag een individueel hospitalisatiecontract stopzetten, zelfs als u een paar keer in het ziekenhuis werd opgenomen. Enkel u kunt het individuele contract beëindigen.

Wat als ik op pensioen ga?

Bij de P&V Groep mag een gepensioneerde en zijn partner van de collectieve hospitalisatieverzekering blijven genieten.