News

Elke maand een nieuw verhaal over werken bij de P&V Groep

Groot succes voor de eerste Teamleader’s Day

Op 6 februari vond de eerste Teamleader’s Day van de Groep P&V plaats in Elewijt. Naast de teamleaders uit Antwerpen en Brussel was ook het voltallige directiecomité aanwezig. Het enthousiasme over deze eerste editie was erg groot. Sofia Issaad, opleidingsadviseur bij HR, vertelt er ons meer over.

Erkenning en uitwisselen van ervaringen

Sofia Issaad: “Het doel van de Teamleader’s Day was divers. Enerzijds wilden we het Teamleadertraject in schoonheid afsluiten. In dat traject peilden we vooral naar de people management skills-van onze teamleaders. Indien nodig, kregen onze teamleaders persoonlijk advies en opvolging. Anderzijds wilden we met deze dag de belangrijke rol van onze teamleaders binnen de P&V Groep erkennen. Maar net zoals bij de Manager’s Day was het belangrijkste doel: kennismaken met collega’s en uitwisselen van relevante ervaringen.“

Een persoonlijke kennismaking met de directie

“Met de Teamleader’s Day wil de directie van de P&V Groep tonen aan de teamleaders hoe belangrijk ze zijn voor de P&V Groep”, aldus Sofia. “Dat doet ze graag op een persoonlijke manier door samen een namiddag met elkaar door te brengen en deel te nemen aan een gevarieerd programma, informeel en leerrijk tegelijkertijd.”

Gevarieerd programma

Sofia Issaad: “De Teamleader’s Day startte met een informele lunch waarbij de teamleaders persoonlijk kennis konden maken met onze directieleden die plaats hadden genomen aan zes grote tafels. Na de lunch, verwelkomde onze CEO Hilde Vernaillen alle teamleaders in de plenaire zaal.

In haar speech kaderde ze de strategie van de P&V Groep en benadrukte ze de sleutelrol van de teamleaders. Na de speech volgden workshops waarin verschillende onderwerpen aan bod kwamen zoals de dagelijkse uitdagingen van de teamleaders en een analyse van de Performance Management tool. Vervolgens werd in een plenaire sessie de feedback van deze workshops besproken.”

Leadership in the world of music

Als afsluiter van deze eerste editie werd Dirk Brossé uitgenodigd, de bekende Belgische componist. Hij vertelde op een bevlogen manier over Leadership in the world of music, daarbij passend begeleid door het uitstekende kwartet dat hij meegebracht had. Ook de aanwezigen werden uitgenodigd om muzikaal deel te nemen: ze bliezen op hun kazoo dat het een lieve lust was. De Teamleader’s Day eindigde met een drink en broodjes waarbij duchtig genetwerkt werd. Als herinnering ontvingen de aanwezigen een powerbank (extra, externe batterij voor bijvoorbeeld een smartphone) en een groepsfoto van alle deelnemers aan deze eerste Teamleader’s Day.

Voor herhaling vatbaar

“Uit de enquête die we nadien stuurden, bleek dat het initiatief bijzonder werd gewaardeerd” vertelt Sofia. “Vooral de onderlinge kennismaking en het uitwisselen van ervaringen werd gesmaakt, net als de gemotiveerde deelnemers en de interessante onderwerpen. Ook de presentaties van Hilde Vernaillen en Dirk Brossé inspireerden vele deelnemers. De workshops waren interessant maar te kort om tot de kern van de zaak te komen, was een veelgehoorde kritiek. Maar dat er een volgende editie van de Teamleader’s Day volgt, dat is zeker!”, besluit Sofia.