News

Elke maand een nieuw verhaal over werken bij de P&V Groep

Keukenteam Brussel bereidt 400 maaltijden per dag

Zowel P&V in Brussel als VIVIUM in Antwerpen heeft zijn eigen bedrijfsrestaurant. In elk van de restaurants bereidt de externe partner Compass-Group dagelijks ruim 400 verse maaltijden.

Keuken twaalf man sterk

Sinds juni 2011 is Patrick Goossens gerant voor de keuken van P&V. Hij werkt al vijftien jaar bij de Compass-Group. "Ons team in Brussel telt twaalf mensen: drie afwassers, drie koks, een hulpkok, twee koffiedames, een kassierster, een administratief bediende en ikzelf", zegt Patrick. "We verzorgen alles wat in het P&V-gebouw met voeding te maken heeft: de koffiedienst, bijna alle recepties en uiteraard het bedrijfsrestaurant."

Ruime keuze

Een van Patricks taken is de menu's samenstellen voor het restaurant in Brussel. "We bieden elke dag twee koude en twee warme schotels aan, verschillende pasta's, grillgerechten, en een saladebar. Je kunt bij ons ook een bereid broodje eten of zelf een broodje samenstellen. Alles samen kunnen onze klanten elke dag uit veertien verschillende schotels kiezen. Op 400 maaltijden is dat voor een bedrijfsrestaurant best veel."

Donderdag steakdag

Het populairste gerecht in Brussel blijkt steak met frietjes. "Toen ik hier begon, vroegen ze me niet te raken aan ‘donderdag steakdag'. Steak met frietjes is en blijft een topper: op donderdag hebben we 40 tot 50 extra klanten. Andere populaire gerechten in Brussel zijn bijvoorbeeld stoofvlees en balletjes in tomatensaus."

Meeneemmaaltijden

Het team van Patrick bereidt niet alleen schotels om in het restaurant op te eten. De medewerkers kunnen ook maaltijden bestellen om 's avonds mee te nemen naar huis. Net zoals in het gewone restaurant gebeurt dat aan democratische prijzen. De P&V Groep legt dan ook een stuk van de kostprijs bij.

Algemene tevredenheid ligt hoog

Patrick en zijn team krijgen vaak complimenten van het personeel. "Onze klanten kunnen hun mening kwijt in het suggestieboek. Ik schat dat we voor elke klacht, 15 tot 20 complimenten krijgen. Dat de algemene tevredenheid zo hoog ligt, vinden we uiteraard super en is heel motiverend."

Investeringen in keuken

Tot slot wil Patrick graag nog een woordje van dank richten aan de P&V Groep. Sinds zijn aantreden heeft de Groep stevig geïnvesteerd in de keuken van P&V. "We hebben twee nieuwe stoomketels, twee nieuwe ovens, twee braadsleden en heel wat klein materiaal gekregen zoals een vleessnijder. Zo is het heel fijn werken", besluit hij.