News

Elke maand een nieuw verhaal over werken bij de P&V Groep

P&V-collega's onderhouden tuin kinderziekenhuis

Zes medewerkers van de P&V Groep werkten een middag mee in de bloementuin van het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola. De teambuildingsactiviteit paste binnen het project ‘Helpende Handen'.

Voor Claudie Blocklet en Alicia Santos was het de eerste keer dat ze deelnamen aan een activiteit van ‘Helpende Handen'. Samen met vier collega's van hun team IT-AD Life Brussel, maakten ze op een middag in juni 2013 de bloementuin schoon van het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola in Brussel.

Meer dan teambuilding

"Helpende Handen is veel meer dan een halve dag teambuilding", vertelt Claudie Blocklet. "Als team werk je ook mee aan een betere samenleving. De tuin van het Kinderziekenhuis helpen opruimen was een van de verschillende activiteiten die we konden kiezen. Het Kinderziekenhuis droeg iedereens voorkeur weg."

Vrijwilliger Roger

Die middag in juni werd het team IT-AD Life opgevangen door Roger en een opvoedster. Roger en zijn team van vrijwilligers komen elke week werken in de tuin van het ziekenhuis. "Roger gaf ons de nodige uitleg van wat we gingen doen. Samengevat: onkruid wieden en nieuwe bloemzaadjes zaaien", aldus Alicia Santos.

Spontane bloem

Naast Roger en het team hielpen ook een tiental patiëntjes mee, alle tussen 5 en 12 jaar oud. "Voor hen was het goed om eens buiten te zijn, en in het groen te werken. Sommigen hadden nog nooit een bloementuin gezien", zegt Claudie Blocklet. "Het contact met de kinderen was tof. Een van de jongste kinderen kwam op het einde van een middag zelfs spontaan een bloem brengen voor een collega."

Directeur ziekenhuis

Tijdens het vieruurtje zei de directeur van het ziekenhuis dat hij het gebaar van P&V erg apprecieerde. "Het was de eerste keer dat er een bedrijf vrijwilligerswerk kwam doen. Hij was er heel tevreden mee, en wij natuurlijk ook dat hij dat gezegd had", lacht Claudie.

Helpende Handen sinds 2012

Het werk in de bloementuin maakte deel uit van de eerste sessie van Helpende Handen, een initiatief dat de P&V Groep in 2012 heeft opgestart. Een totaal van 32 teams of 315 personeelsleden nam deel aan een activiteit.

Tweede keer in mei

Alicia Santos: "Voor de tweede editie van Helpende Handen, 2013-2014, hebben we ons meteen opnieuw ingeschreven. De activiteit in het Kinderziekenhuis stond inhoudelijk ver van onze dagtaak, maar het was zeer tof om iets voor die kinderen te doen. In mei gaan we opnieuw naar het ziekenhuis. Ik ben benieuwd hoe het met de kinderen en de tuin gaat."