News

Elke maand een nieuw verhaal over werken bij de P&V Groep

Tips om te solliciteren bij de P&V Groep

Zin om te solliciteren bij de P&V Groep? Recruitment Specialist Christine Hardy verklapt welke vragen ze altijd stelt aan sollicitanten. En enkele ideeën om goed op die vragen te antwoorden.

1. Waarom solliciteren bij de P&V Groep?

De P&V Groep is een stabiele Belgische groep. Dat betekent aan de ene kant extra werkzekerheid, maar ook dat onze jobs een directe impact hebben op de Belgische samenleving.
Een tweede troef is dat wij een coöperatieve onderneming zijn. We moeten geen rekening houden met de druk van externe aandeelhouders. Het grootste deel van de winst wordt opnieuw in de Groep en zijn medewerkers geïnvesteerd.
Een derde pluspunt is de grote waaier aan jobmogelijkheden. Veel mensen denken dat de verzekeringssector saai is, maar dat klopt niet. We hebben heel wat zeer uitdagende profielen nodig: change management, projectverantwoordelijken, product managers, teamleaders ...

2. Wat zijn uw gouden sollicitatietips?

Ik heb er drie. De eerste: solliciteer online via www.eentoffejob.be. Hooguit 5% van de sollicitanten stuurt nog een brief. Bereidt u vervolgens goed voor op het gesprek. Bekijk op zijn minst de websites van de Groep en zorg dat u zeker weet voor welke job u solliciteert. Ten slotte: antwoord open en eerlijk op de vragen. Dat is de beste manier om uit te maken of de baan u op het lijf geschreven is.

3. Welke vraag stelt u het liefst aan sollicitanten?

Ik vraag bijna altijd wat ze een absolute must vinden in hun nieuwe job. Hun antwoord geeft een goed beeld over hun verwachtingen. Niet enkel rond de inhoud van de job en wat ze verwachten van hun toekomstige leidinggevende, maar ook over hun motivatie om bij de P&V Groep te werken.

4. Wat is het beste antwoord dat u op die vraag kunt krijgen?

Eerlijkheid is het belangrijkste. Anders vind je nooit de job die bij je past. Als je door die transparantie niet aangenomen wordt, is dat jammer, maar elke ervaring is positief en je krijgt de kans om iets bij te leren. Je krijgt zo een beter beeld van de job die wel bij jou past. Daarom proberen we sollicitanten na een gesprek constructieve feedback te geven. Ze kunnen zelf ook vragen stellen.

5. Wat is de grootste sollicitatieblunder die u tot nu toe meemaakte?

Mijn collega's en ik hebben al tal van komische en verwarrende situaties meegemaakt: een kandidate die naast haar stoel gaat zitten, een andere die niet op de vragen wil antwoorden omdat ze het beu is zich op elk onderhoud te verantwoorden en die begint te huilen, kandidaten met een kledingstijl die niet past bij de vacature, kandidaten die de recruteerder charmeren … Dat zijn de charmes van het beroep.

6. Tot slot: welke mythe over solliciteren klopt niet?

Onlangs vroeg mijn zoon of mooie mensen sneller een job krijgen. Uiteraard klopt dat niet, althans niet bij de P&V Groep. Als iemand de juiste vaardigheden bezit en het plaatje klopt, nemen we die persoon aan. Fysieke schoonheid speelt geen rol, zolang sollicitanten er maar verzorgd uitzien.