News

Elke maand een nieuw verhaal over werken bij de P&V Groep

Mini-reportages op Kanaal Z over pensioenproblematiek voor zelfstandigen

Dit najaar zond Kanaal Z minireportages uit over de pensioenproblematiek van zelfstandigen. VIVIUM was nauw betrokken bij het maken van deze filmpjes. Ann Smits, Strategic Communication & Branding, legt uit hoe de samenwerking tot stand kwam.

Samenwerking tussen Kanaal Z en VIVIUM

 “Een gelukkige samenloop van omstandigheden.” Zo omschrijft Ann de manier waarop Kanaal Z en VIVIUM elkaar vonden bij het maken van de nieuwe reportagereeks. “VIVIUM heeft natuurlijk al een rijke historiek opgebouwd als het gaat over pensioenen en inkomensbescherming”, zegt ze. “Dus toen Kanaal Z het plan opvatte om in het najaar te beginnen met een reeks over pensioenen en zelfstandigen, zijn ze bijna automatisch bij ons terechtgekomen. We waren was meteen geïnteresseerd om er aan mee te werken”, vertelt Ann, “Zeker ook omdat het thema wat verbreed mocht worden naar inkomensbescherming bij overlijden, ziekte of arbeidsongeschiktheid”.

Aanbieden van informatie voor zelfstandigen blijft nodig

Ondanks alle berichtgeving over de vergrijzing, de verhoging van de pensioenleeftijden en de moeite die de overheid moet doen om de basispensioenen te blijven financieren, blijft het aanbieden van dit soort informatie nog altijd heel erg nodig, aldus Ann. “Heel veel zelfstandigen weten al wel dat er iets speelt, maar voor de meesten blijft het een ver-van-mijn-bed-show. Op dit moment heeft bijvoorbeeld maar 45% van de zelfstandigen in ons land een VAPZ. We moeten blijvend op deze nagel hameren om hen hiervan bewust te maken.”

Verzekeringen voor zelfstandigen zijn maatwerk

VIVIUM telt voornamelijk zelfstandigen en bedrijfsleiders onder haar klanten. De acht reportages die onder het label VIVIUM werden gemaakt, schetsen een beeld van de verzekeringen die VIVIUM aan zelfstandigen aanbiedt. Nadien werden vier filmpjes herlabeled naar P&V Verzekeringen. Waarom dat onderscheid maken? Ann Smits: “VIVIUM biedt technisch heel hoogstaande oplossingen, waarbij de makelaar samen met bijvoorbeeld de boekhouder een heel diepgravende analyse maakt van de persoonlijke situatie van de zelfstandige. Dat is eigenlijk puur maatwerk.”

VIVIUM werkt met onafhankelijke makelaars, P&V Verzekeringen met adviseurs

De klanten van P&V Verzekeringen zijn meestal particulieren. Hen bieden we ons standaardaanbod zoals bijvoorbeeld een gangbare VAPZ. “De reportages zullen ook door de P&V adviseurs kunnen gebruikt worden om aan hun klanten te tonen. VIVIUM daarentegen werkt enkel met onafhankelijke makelaars, die kunnen de reportages dan later ook op hun website zetten.”

Journalistiek blok op Kanaal Z

De reportages zijn geen gewone publicitaire boodschappen, benadrukt Ann Smits. Ze zaten mee in het journalistieke blok bij Kanaal Z, maar de inhoud werd mee door VIVIUM ingevuld. “We informeerden in acht stappen de zelfstandigen en bedrijfsleiders over de pensioenproblematiek en toonden aan dat er oplossingen voor bestaan. Allemaal onder het overkoepelende idee: doe er iets aan voor het te laat is. En doe daarvoor zeker ook beroep op uw makelaar of adviseur. In een wereld in verandering met vennootschapsconstructies die wijzigen en de wetgeving die voortdurend aangepast wordt, is het immers belangrijk dat iemand u op een heldere manier door deze complexe materie loodst.”

Meer weten?

Nieuwsgierig geworden? Op deze pagina vindt u een overzicht van alle mini-reportages. In deze reportages wordt in enkele minuten tijd op een eenvoudige en heldere manier uitgelegd wat de problemen zijn van zelfstandigen en welke oplossingen VIVIUM kan bieden. In elk filmpje komt aan klant aan het woord en een verzekeringsspecialist. De filmpjes staan op You Tube en mogen naar hartenlust verspreid worden.

De uitzendingen op Kanaal Z